Sådan fjerner du ubehagelige lugte i dit hjem

Indholdsfortegnelse:

Sådan fjerner du ubehagelige lugte i dit hjem
Sådan fjerner du ubehagelige lugte i dit hjem

Video: Sådan fjerner du ubehagelige lugte i dit hjem

Video: Sådan fjerner du ubehagelige lugte i dit hjem
Video: An Easy Trick to Remove Any Odor from Your House 2023, December
Anonim

Der er intet mindre indbydende end at gå ind i et hjem med en dårlig lugt. Der er mange ting, der kan bidrage til et hjem mindre end rosenrød duft. Husdyr, røg, skimmel og meldug, og madlavning kan skabe lugt, der gennemsyrer luften og dvæle rundt. Disse lugte vil efterhånden trænge ind i væggene, tæpper og møbler. Jeg vil dele nogle enkle trin for at forhindre og fjerne disse potentielt offensive odors.

  • Åbn dine vinduer!Den bedste gave du kan give dit hjem er frisk frisk gave. Når det er muligt åbner vinduerne og lader luften strømme igennem. Selv på en kold dag skal du åbne dine vinduer i et par minutter. Frisk luft fjerner hurtigt og naturligt luftbårne lugte som dem fra cigaretrøg og madlavning.
  • Vakuum. Regelmæssig rengøring af gulve, tæpper og polstring, såsom sofaer og gardiner, hjælper med at holde dit værelse lugte frisk. Til tæpper kan du tilføje et værelse deodorizer eller bagepulver. Strøm bare på tæpper og tæpper og lad sidde længe nok til at absorbere olie og snavs, inden du støvsuger.
  • Vask.Rengør hårde overflader regelmæssigt. Glansig maling, hård gulv, bordplader, dræn og borde med sæbe og vand eller en mild rengøringsmiddel, der passer til overfladen rengøres. Ved hjælp af en blanding af lige dele hvid eddike og vand, kan du oprette din egen renere, der er miljøvenlig, billig og effektiv til alle overflader. Citron, erstattet med eddike, har også antibiotiske egenskaber. For de områder, hvor lugte virkelig kan ophobes, såsom badeværelser og køkkener, kan en rengøringsløsning være mere effektiv til at fjerne de virkelig hårde lugte. Bleach whitens og det er også effektivt til at dræbe og fjerne muggsporer.
  • Lyse ideer. Rens pærer. Snavs og olier kan akkumulere på lyspærer og varmen accentuerer disse lugte. Fra tid til anden med en let fugtig klud tørre lampen ren. Vær forsigtig med ikke at lade den fugtige klud røre ved metalpartiet af pæren.
  • Filtrer det. Rengør og udskift dine filtre i dine opvarmnings- og kølesystemer. Dette vil ikke kun forbedre luftkvaliteten, men det vil gøre dine varme- og kølesystemer meget mere effektive. Sørg også for at kontrollere og udskifte filteret i din støvsuger.
  • Genfremstille. Når det ser ud til, at du har forsøgt alt, og intet ser ud til at virke, skal du male dit rum igen. Den friske maling vil dække den gamle maling og slippe af med de dårlige lugt der er forbundet med den.

Hvad du kan gøre: Et værelse efter værelse guide

Image
Image

Leveområder

Soveværelse, familie og stuer er ret enkle og ligetil at holde rent og ryddeligt og derfor lugtfri. Regelmæssig støvsugning og støvning skal være tilstrækkelig. Hvis du er ryger, er en person i dit hjem ryger eller har underholdt en ryger, og sørg for at rummet har masser af ventilation er nøglen. Åbn vinduer, når det er nødvendigt, og overvej at købe en luftrenser.

Friske blomster hjælper altid med at fjerne lugt og stearinlys kan midlertidigt maskere lugte også. Sengetøj og polstring skal vaskes og vaskes regelmæssigt. Gardiner skal også rengøres. Hvis en lugt fortsætter i dine tæpper eller tæpper, kan det være på tide at udskifte dem. Vægge, hvis de er malet i en halv eller højglans eller dækket af tapet, skal afvises med en let sæbevand, fugtig svamp fra tid til anden.

Kitchens

Køkkener med al deres trafik og anvendelser er værelser, hvor lugt ophobes og falder. Madlavning efterlader en film af let fedt i luften, der klæber til vægge, lysarmaturer, gulve, bordplader … Nå, alt virkelig. Hvis du har en udstødningsventilator, skal du bruge den. Brug det regelmæssigt, når du laver mad og holder det på et stykke tid efter tilberedningen. Hold dine bordplader rene og tør dem ned med en hjemmelavet eller butikskøbt rengøringsmiddel i slutningen af hver dag. Gulve bør også støvsuges dagligt, især i hjemmet med (rodet!) Børn og kæledyr. Krummer og dyrehår og dander er ikke kun grimme, men spores gennem resten af huset.

Tør ned komfuret efter brug samt alt, hvad der kan være på eller i nærheden af det. Det er uundgåeligt at undgå madlavning. Ved slutningen af dagen tørre ned dræn. Naturligt, eller produkter lavet med blegemiddel vil dræbe alle skadelige bakterier. Hvis din opvaskemaskine har en lugt, læg en kop eddike på topstativet og kør en cyklus. Opbevar en beholder af sodavand i køleskabet for at absorbere lugt, og skift udskiftning hvert par måneder. Tør også af døre og hylder regelmæssigt.

Badeværelser

På grund af det store fugtindhold i disse ofte små værelser har skimmel og meldug tendens til at vokse her. Opbevar badeværelser ventileret, når du bruger brusebad eller bad. Ventilation, i dette rum, er måske det vigtigste, man kan gøre for at holde denne plads lugtfri. Hvis du ikke har en fan, så sørg for at holde vinduerne åbne. Tør ned vask og badekar med jævne mellemrum, ved at bruge blegemiddel til at holde skælen i stykker. Tør vægge af med en fugtig svamp, luk gulvene og hold toiletterne rene. Hvis du har et badeværelse, der ikke bliver meget brugt, skal du sige i et gæsteværelse, gå ind og kør vandet, skyll toilettet og åbne vinduet fra tid til anden. Undgå at bruge disse plug in room fresheners, de har tendens til at være overvældende og ofte værre end de lugte, de forsøger at maskere.

Nogle mennesker holder deres kitty kuld på badeværelset. Kitty kuld har en stærk lugt, selv når de rene udsender en stærk lugt og kan gennemsyre luften og påvirke resten af hjemmet. Hvis du har et kæledyr, især hos kat, er et luftrensningssystem et must.Rumspray og deodorizers varer kun kort tid. Reeds infunderet i æteriske olier er tilgængelige overalt i milde og behagelige dufte. Disse dufte varer længere, indtil olierne absorberes af den tynde rist.

Vaskerum og mudderum

Beskidte sokker, svedige trænings tøj og ildelugtende sportsudstyr kan lade disse rum lufte, ja, mindre end rosenrødt! Kældre, endda færdige, har tendens til at lugte musky. De er kølige og fugtige og ofte fugtige. En affugtningsmiddel vil slippe af med overskydende fugt, som vil medvirke til at holde støbe og meldug og musky duft i bugt. Da affugtningsmidler skal tømmes placeres dem tæt på skotdørene, sump pumpe eller synke. Vaskemaskiner har ofte ubehagelige lugte. For at fjerne den ubehagelige lugt skal du placere en kop eddike eller en kop blegemiddel i maskinen og køre den en fuld cyklus. Fordi vaskemaskiner har tendens til at være lufttæt, kan mugg dannes. For at forhindre dette skal du blot lade døren stå åben mellem brug. Endelig kan dette virke så grundlæggende, men hold dig på toppen af dit tøjvask og lad ikke disse stinkende genstande ophobes for længe. Kast aldrig våde håndklæder i hæmmere. Lad dem lufttørre først, før du gør det.

Hvis din mudroom og vaskerum er på hovedniveau, er de sandsynligvis stærkt trafikerede områder. Mudder og snavs fra sneakers, klæder og støvler spores ofte ind. For at undgå, at snavs spores gennem resten af huset, skal du holde en kost eller en lille bærbar støvsuger i nærheden. Hvis det er muligt, bede børn og gæster om at forlade deres sko ved hoveddøren, og dem der får den mest beskidte vil måske blive holdt ude i garagen.

Kort sagt, et rent hjem er generelt et behageligt ildelugtende hjem. Eddike og blegemiddel er vidunderlige rengøringsmidler, der også fjerner stærke lugte. Hvis disse ikke virker, vil du måske ansætte en professionel rengøringsservice for at komme til dit hjem for grundig rengøring.

Anbefalede: